dissabte, 15 de desembre del 2012

Charles Crook i les 4 metàfores

Metàfores
Charles Crook planteja, a través de metàfores, quatre models d’aprenentatge amb l’ordinador en l’entorn educatiu. A GTIC hem tingut l’ocasió d'experimentar-les i veure com es pot aprendre amb les seves pràctiques. Ara us explicaré breument què vol dir cada metàfora.

  1. Metàfora tutorial: l'ordinador com a tutor: L'entenem com aquelles situacions en que l'ordinador actua com si fos un tutor. Entenem l'ordinador com algú que explica, proposa activitats i després comprova i avalua per veure si s'ha entès. És un aprenentatge on la persona que el fa servir transmet el que sap i comprova si ho ha acabat d'entendre o no.
  2. Metàfora de la construcció: l'ordinador com a alumne: Aquí l'ordinador l'entenem com algú capaç d'aprendre. El nen és qui ensenya, donant instruccions a l'ordinador per indicar-li les tasques que ha de realitzar.
  3. Metàfora del laboratori: l'ordinador com a simulador: Agafem l'ordinador per provar coses i veure que passa. És un aprenentatge per descobriment (Piagget).
  4. Metàfora de la caixa d'eines: l'ordinador com a eina: L'ordinador simplifica algunes tasques en l'aprenentatge. Els infants haurien de treballar des de ben petits amb eines que els hi permetin gestionar i organitzar la informació i emprar eines de suport a la comunicació.
A la taula de dalt trobeu alguns programes amb els quals podeu treballar aquestes metàfores.
Espero que us serveixi per aplicar-ho a l'aula en aquests moments o en un futur.

Petonets! 

dimarts, 11 de desembre del 2012

Viquipèdia


Un dia més, hola a tots i totes!

Com en entrades anteriors ja us he parlat del què és la Viquipèdia , en aquesta entrada hem dedicaré a explicar-vos quina ha sigut la meva experiència a l'hora de col·laborar amb la Viquipèdia.

Primer vam aprofundir en el seu funcionament:


Després d'això, de manera individual o en grup de 2 persones, havíem de localitzar un article que es pogués completar o crear-ne un de nou, crear-nos un compte a la Viquipèdia i introduir-hi informació.

Jo ho he fet amb la meva companya Sara Gil i per la meva part, he de dir que al principi era una mica complicat, no sabíem quin article modificar ni com fer-ho. Després de tenir clar l'article a modificar, havíem d'estudiar com posar títols en negreta, com fer subtítols i com modificar sense esborrar el que ja hi havia escrit...Però finalment, després d'unes quantes hores, ho vam aconseguir i ara només ens queda fer un seguiment per veure que no eliminen la nostra informació.

Aquí teniu l'enllaç per veure l'article modificat: Comunicació no verbal















dissabte, 1 de desembre del 2012

Estructura del Discurs


Com diu el títol, en aquesta entrada us explicaré quina és la estructura que ha de seguir un bon discurs. He decidit explicar-vos-ho mitjançant un prezi, per tal de que sigui més fàcil d'entendre.



Penso que des de la ESO sabia que un discurs es dividia en tres parts com són la introducció, el desenvolupament i la conclusió, però fins ara, no ho havia treballat tan a fons.
Mai m'havia posat a pensar que la introducció era tan important i que d'ella en depenia el captar l'atenció del públic o no i que el bon començament donava gran part de confiança en l'orador.

Per acabar, he trobat una columna d'opinió publicada el 9 d'Agost de 2012 al diari El País que   parla de l'ensenyança del discurs oral als instituts i universitats.  L'he trobat interessant i per si voleu fer-li una ullada, aquí us deixo l'enllaç : http://elpais.com/elpais/2012/07/18/opinion/1342603076_041548.html

Que us sigui de profit.
Bon cap de setmana :) 

Poesia

Bon dia!

Sabeu que?
Ja fa temps que a classe de COED ens van fer buscar una poesia que ens agradés i en aquell moment, també ens van dir que l'hauríem de recitar davant de tota la classe, però fins ahir, dia que em va tocar recitar a mi, no havia sentit els nervis de recitar davant d'un grup de 70 persones aproximadament...
He de dir, que al principi no sabia quin poema escollir, vaig buscar i vaig trobar Deixa't besar de Joan Salvat- Papasseit, m'agradava perquè era bonic i romàntic, però al seguir buscant vaig trobar Vistes al Mar de Joan Maragall i finalment vaig escollir aquest, simplement per parlar del mar, una cosa que em fascina. A l'hora de recitar, mira que havia repetit mil cops el poema, doncs semblava que se m'oblides...cosa dels nervis, però diria que va sortir força bé. 
Aquí us deixo el vídeo perquè em veieu i opineu.



I després de tot, he trobat divertit el recitar, és com fer una mica de teatre, deixar-te anar.