diumenge, 30 de setembre del 2012

Presentació amb Google Drive: Els Dofins!

Bon dia lectors i lectores del bloc!
Com vaig comentar-vos en l'entrada anterior, os deixo la presentació realitzada per algunes de les meves companyes i jo utilitzant Google Drive com a eina de treball.

Que gaudiu d'aquest diumenge assoleiat! ☼ :)



divendres, 28 de setembre del 2012

Llenguatge i Llengua

El llenguatge és més que un mitjà de comunicació que ens permet definir-nos i diferenciar-nos d'altres espècies.
Gràcies al llenguatge:

  • Podem identificar les coses i classificar-les. Capacitat de percebre un món. (Organització de l'entorn)
  • Pensem en paraules. Quan pensem, parlem i reflexionem del qual pensem. (Pensament)
  • Establim connexions entre uns fets i uns altres i elaborem la nostra història. (Memòria)
  • Conversar amb nosaltres mateixos. (Auto-expressió)  
El llenguatge és universal, tot ésser humà desenvolupa la capacitat del llenguatge i això fa que tothom pugui aprendre llengües. Podem dir que el llenguatge es concreta amb una "llengua".

La llengua és un sistema de signes i símbols verbals i orals propis d'una comunitat.
Les llengües són autèntics monuments de la naturalesa. 

dijous, 27 de setembre del 2012

Google Drive

Hola a tots i totes! 

Avui os presento Google Drive.

Què és el Google Drive?
És una eina que ens ofereix google per a desar, editar, comentar, compartir i publicar documents on-line de manera privada o en grup.
Podem crear documents de text, presentacions, formularis, fulls de càlcul entre d’altres tipus de documents i etiquetar-los de manera que puguem localitzar-los amb facilitat dins l’espai anomenat Mi unidad, que el diferenciarem de l’espai Compartido conmigo que és on aniran a parar els documents que els demés comparteixen amb mi.
Cal destacar que també aporta funcionalitats similars a DropBox i permet guardar tot tipus de documents.


Per a més informació podeu consultar el vídeo que os deixo a continuació i més tard, compartiré alguns dels documents, presentacions i formularis que he realitzat amb algunes de les meves companyes.

dimecres, 26 de setembre del 2012

Les Webquests

Avui os presento les webquests.
La majoria os estareu preguntant: Què és això?
Doncs bé, són activitats enfocades en la investigació i recerca d’informació a Internet. Tota la informació que els alumnes analitzin i recullin l’hauran de publicar en una pàgina web que ells mateixos hauran creat anteriorment. També podem dir que és una metodologia d’aprenentatge basada en els recursos que ens proporciona Internet i que potència el pensament, la creativitat i la pressa de decisions. Tot això fa que els alumnes desenvolupin la capacitat de transformar i assimilar els coneixements adquirits.
Tot seguit, podreu observar un vídeo extret de http://www.edu3.cat.
Aquest vídeo ens presenta la proposta de treball col•laboratiu que duu a terme el cicle superior de primària del CEIP Gras i Soler d'Esplugues de Llobregat, amb la webquest de les constel•lacions zodiacals.

Edu3.cat
Desprès de parlar sobre les webquests i d’haver visitat la pàgina de http://www.edu3.cat , puc dir-vos que s’hi troba una gran varietat d’informació i idees de matèries que es treballen a l’aula. Cal dir que compta amb un canal RSS, informació de recursos audiovisuals (ràdio, televisió, fotografia...) i la programació educativa de tv3 i Catalunya Ràdio.

Qui sóc jo?



Benvinguts i benvingudes al meu bloc!


Jo sóc la Mónica Segarra, tinc 20 anys i visc a Barcelona.
Aquest any he començat el grau d’Educació Infantil a la Facultat de Psicologia, Ciències de l’Educació i de l’Esport Blanquerna.
En aquest bloc m’agradaria poder reflectir i compartir totes les experiències, activitats i informacions que vagi treballant al llarg del curs. A més, he introduït un mini reproductor perquè os sigui més entretinguda la visita al bloc.

Espero que us sigui útil i si no enteneu alguna cosa, sempre em podeu preguntar!